Gemmoterapie eshop

Zentrichova apatyka-léčivá síla přírody

Léčivé účinky čokolády

Čokoláda má léčivé působení

Čokoláda je potravina, kterou někteří považují za nezdravou, jiní naopak za léčivou. Pravdu mají obě skupiny. Záleží totiž na kvalitě a spořádaném množství. Nejvíce čokolády spořádají Švýcaři, Holanďané a Belgičané, celkem asi 11 kg na osobu za rok. Čokoláda je výsledným produktem, který vznikne po zpracování základní suroviny, kterou jsou kakaové boby, pocházející z kakaovníku pravého, neboli Theobroma cacao. Kakaovým bobům se říká „potrava bohů“.

Čokoláda se Zásaditou směsí MINERALY LINIEV lusku kakaového bobu jsou semena, zrna, která se před přípravou musejí zbavit slupky. Poté se zrna zpracovávají kvašením, pražením a mletím, a vznikne tak kakaová surovina, která se dále zpracovává, míchá, šlehá, provzdušňuje, dochucuje, prostě je to hotová alchymie. Kakao je sušina z kakaových bobů a kakaové máslo je tuk z kakaových bobů. Čokoláda je tedy směsí kakaa a kakaového másla, ke které se přidávají další složky, jako je cukr, vanilka, příchutě a další, jako je např. Zásaditá směs MINERALY LINIE na odkyselení organismu a hubnutí. Čokoláda je známa jako intenzivně dochucená hořká potravina.

Čokoláda je světu známa již přes 2400 let. Nejdříve si na ní pochutnávali indiáni, později se dostala na španělský dvůr a pak již zbýval jen krůček k tomu, aby ji ochutnali i na dvorech dalších panovníků Evropy. Zpočátku byla čokoláda tak vzácná, že se používala i jako platidlo, za 100 bobů jste si mohli koupit zdravého otroka.

Čokoláda se ve Střední Americe používala jako lék pro oslabené pacienty, při horečce, astmatu, popíjely ji ženy při potížích v těhotenství a při porodu. Pod pojmem čokoláda v tomto případě myslíme nápoj, protože v tuhé formě, je čokoláda používána až od roku 1847. Léčivé účinky čokolády V čokoládě bylo doposud objeveno na 300 chemicky identifikovaných látek.

Čokoláda obsahuje antioxidanty,( zvl.vitamin C, E a selen), které pomáhají předcházet poškození buněk, způsobené degenerativním onemocněním typu nemoci srdce, mrtvice, infarkt a mnoho druhů rakoviny. V čokoládě jsou také minerály: vápník, hořčík, draslík, fosfor a železo, které patří do zásadité směsi používané při překyselení organismu, vitamíny B1,B2,PP a E a vláknina. Pro mě je zajímavé, že v tradiční čínské medicíně je hořké chuti přiřazen účinek na srdce a krevní oběh, čokoláda tedy posiluje prvek OHEŇ.

Čokoláda má antidepresivní účinky, působí na centrální nervový systém a posiluje mozek, povzbuzuje organismus, zlepšuje náladu, snižuje tlak, někdy zmírňuje migrénu, rozšiřuje cévy, má diuretické účinky, působí jako afrodiziakum. Čokoláda díky svým ochranným účinkům oddaluje stárnutí, má protistresové účinky, pomáhá při hubnutí, zvyšuje imunitu a nezvyšuje cholesterol. Tyto léčivé účinky jsou přisuzovány pouze kvalitní hořké čokoládě.

Čokoholici Jsou „závisláci“ na čokoládě, které dokážou za den sníst až 0,5 kg denně. Mezi největší čokoholiky patří podle průzkumu sportovci, osamělé ženy a pracovníci noční směny. U lidí se může vyvinout závislost na čokoládě a s tím spojené abstinenční příznaky. Pro domácí mazlíčky, pejsky, je ale čokoláda nebezpečná, může jim způsobit vážné zdravotní problémy.  

Druhy čokolády

Nejvíce léčivých účinků má hořká čokoláda, což je čokoláda, ve které je více než 35%, spíš ale až 50% kakaa, dále je v ní kakaové máslo, cukr, vanilka a přidává se lecitin. Mléčná čokoláda obsahuje zhruba přes 25% kakaa a 20% mléčných součástí a další suroviny na dochucení. Bílá čokoláda nemá v sobě kakao, ale jen přes 20% kakaového másla, mléko a cukr.

Degustace čokolády Při posuzování kvality čokolády je důležitý vzhled, vůně, barva i zvuk, který vydává zlomená nebo ukousnutá čokoláda, kvalitní čokoláda se rozplývá na jazyku i mezi prsty. Ochutnávání čokolády je stejné, jako degustace vína: posuzuje se první chuťový vjem, síla těla i závěr, takový dovětek, který zůstane v ústech po rozplynutí kousku čokolády, vůně, zvuk rozlomení tabulky čokolády...

To nejlepší na závěr: Čokoládové pralinky se Zásaditou směsí MINERALY LINIE Detoxikace a hubnutí

Čokoládové bonbony plněné nějakou dobrotou, oříšky, ovocem, koňakem či něčím dalším, se nazývají pralinky. Některé cukrárny si zpracovávají pralinky podle svých receptur. V cukrárně Saint Tropez v Praze ve Vodičkově ulici se ručně vyrábí čokoládové pralinky se Zásaditou směsí MINERALY LINIE. V pralinkách se sloučily a zesílily léčivé účinky hořké čokolády, která napomáhá také k hubnutí, se Zásaditou směsí MINERALY LINIE. Zásaditá směs se používá na odkyselení organismu, dodává zásadité minerály a vlákninu. Doporučená denní dávka pralinek se Zásaditou směsí MINERALY LINIE jsou 3 kusy.

Zásaditou směs MINERALY LINIE si můžete zakoupit v E-shopu Zentrichova apatyka, pro pralinky se Zásaditou směsí MINERALY LINIE si skočte do cukrárny ve Vodičkově ulici č.30.

  Cena nákupu: 0

Kontakt

Jméno: ZENTRICHOVA APATYKA,s.r.o.
Mobil: +420604475351
Mail: k.parma@seznam.cz

Registrace
Akce a novinky
E-mail: