Gemmoterapie eshop

Zentrichova apatyka-léčivá síla přírody

Babské rady do kuchyně

Babiččiny kuchyňské rady 

Zlatý vývar z masa: chceme-li, aby vývar z masa měl zlatavou barvu a byl aromatický, vezmeme oloupanou cibuli, rozřízneme na polovinu, osmahneme ji na pánvi a vaříme společně s masem. Můžeme vařit i cibuli se slupkou.

Libeček "Masový vývar bez masa": libeček přidaný do polévky dodá "masovou" příchuť bezmasé polévce.

Sražená smetanová omáčka: pokud se nám srazí smetanová omáčka, zkusíme ji krátce šlehat v mixéru. Naše babičky do sražené omáčky vmíchaly trochu dětské krupičky rozmíchané ve studené vodě a povařily.

Zahušťování omáček: Při zahušťování omáčky, do hladké mouky přidáme sůl a s tekutinou dobře rozmícháme, zavářka se rovnoměrně rozptýlí a nevytvoří se hrudky.

Připálená omáčka: pokud omáčku připálíme, ihned ji přelijeme do jiného hrnce a přidáme plátek citronu, povaříme a nakonec zjemníme kouskem másla.

Kyselá smetana: Do hrnečku s vlažným mlékem dáme lžicí masla, trochu hladké mouky, pár kapek citronové šťávy a zakvedlámeCitron a kyselá smetana je připravena k použití.

Náhrada bílého vína: stačí rozpustit kostku cukru v trošce octa.

Ze starého chleba čerstvý: můžeme ho mírně navlhčit a dát ohřát do trouby. Nebo dáme několik sekund nad páru a potom odložíme do košíku s utěrkou. Ta odsaje přebytečnou vlhkost a když chleba vychladne, chutná jak čerstvý.

Tvrdé maso: aby rychleji změklo, přidáme k němu trošku octa nebo rumu.

Šťavnatější pečené maso: Stačí do trouby postavit širší nádobku s vodou, maso bude šťavnatější a nepřipálí se.

Obalované maso: nemáme-li hladkou mouku, můžeme obalit v solamylu, nemáme-li vejce, obalíme v mléce a do strouhanky přidáme trošku hladké mouky, aby lépe držela. Nebo uděláme těstíčko z mléka a mouky. Nemáme-li strouhanku, nahradíme ji ovesnýma vločkami nebo kukuřičnými lupínky.

Šťavnatější karbanátky: Přidáme jemně nastrouhanou syrovou bramboru na 250g masa jedna střední brambora.

Uzená ryba nebo maso: zabalíme-li uzenou rybu nebo maso do alobalu do vyhřáté trouby, můžeme si pochutnat na pochoutce, jakoby právě vyndané z udírny.

Voňavě a šťavnaté klobásy: ohříváme je ve vodní lázni, klobásy i párky si takto vzpomenou, že byly v udírně a dají to najevo. Zlatá cibulka: cibulka rychleji zezlátne, když ji poprášíme hladkou moukou nebo osolíme.

Povadlá zelenina: bude opět svěží, když ji na hodinu namočíme do studené vody se šťávou z jednoho citronu nebo pár lžičkami octa.

Třezalka tečkovaná

 

Rada na závěr, když se přes všechny dobré rady pokažené nepovede napravit: 

Uvařte si čaj z třezalky, ta vám spraví náladu, chuť a přinese pohodu do života, odstraní depresi.  Nepoužívat, pokud se půjdete uklidnit na procházku na sluníčk.

 

Rady posbírala a některé i osobně vyzkoušela Iveta Lapáčková

  Cena nákupu: 0

Kontakt

Jméno: ZENTRICHOVA APATYKA,s.r.o.
Mobil: +420604475351
Mail: k.parma@seznam.cz

Registrace
Akce a novinky
E-mail: