Gemmoterapie eshop

Zentrichova apatyka-léčivá síla přírody

Jablka-léčivé účinky

Léčivé účinky jablek a recepty

Zdravotní doporučení našich babiček: „Jedno jablko denně drží doktora od domu“

Jablko pomáhá při zácpě a průjmu, syrové se podává při nedostatku vitamínů a stopových prvků, jablko se skořicí prohřívá střeva, vláknina stahuje toxiny ze střev.

Železo dodává

Hřebík v jablku organismu dodává železo v přirozené podobě. Čistý hřebík zabodněte do jablka a nechejte v něm přes noc. Ráno hřebíkJablíčka s hvězdičkou vyndejte a jablíčko snězte. Hřebík bez umytí vrazte do dalšího jablíčka…

Jablka složení: 84% vody, bílkoviny, vláknina 2%, sacharidy 14%, nenasycené tuky, enzymy Vitamíny: B, C, E Minerály a Stopové prvky: Cesium, Draslík, Fosfor, Hafnium, Chlór, Jód, Křemík, Kyslík, Lithium, Síra, Sodík, Vápník, Zinek, Zirkon, Železo

Jablka jsou nízkoenergetická: 100g/60 kcal

Způsob využití jablek: Syrové, dušené, pečené, kompot, džem, povidla, křížaly, čaj, mošt, víno, likér a světoznámý štrůdl s rozinkami, skořicí a ořechy.

Recept na přípravu Jablečného octa 

1 kg jablek nastrouhat i s jadérky a slupkou, zalít 2 l vody, denně 2 x promíchat, za týden scedit, nechat dalších 14 dní ustát, přecedit přes plátno, dát do skleniček, vydrží až 1 rok. Může se přidat cukr, chlebová kůrka, droždí-pro rychlejší kvašení.

Jablečný mošt

Mošt: nastrouhat, vymačkat šťávu, sterilizovat při 80%C 15 minut, můžete schovat do mrazáku, nezapomeňte, že flaška nesmí být plná, jinak ji mráz roztrhne.

Odkyselení organismu pomocí jablek

Všichni jsme překyselení. Překyselení organismu způsobuje nerovnováhu mezi kyselinami a zásadami. Nerovnováha spouští vznika rozvoj nemocí, únavu, špatný psychický stav. Kdo se chce ve zdraví dočkat aspoň důchodu, musí se pravidelně odkyselovat.

Kustovnice čínskáRecept na odkyselení: Jablečný ocet nejlépe doma vyrobený+med+voda, zamíchat a vypít ráno nalačno. Pro lepší trávení doporučuju vlažnou vodu a můžete přidat kolečko zázvoru spařené vařící vodou. Zásadotvorný nápoj odkyseluje organismus, dodá enzymy, posiluje imunitu, čistí střeva.

Křížaly připravíte tak, že omytá a zralá jablíčka i se slupkou nakrájíte na kolečka silná tak 3-5 mm, rozložíte na plech, nebo navléknete na nit a necháte u kamen nebo topení vysušit. Můžete použít sušičku na ovoce. Získáte zdravé mlsání plné vitamínů, stopových prvků a enzymů.

Při přípravě jablečného kompotu nezapomeňte na hřebíček. Tentokrát tím myslím koření. Prohřívá organismus v zimě zastuzený a dodá kompotu charakteristickou chuť a vůni. Při zavařování jablíček můžete do kompotu přidat pár kousků něčeho barevného, např. kustovnici, šípek zbavený jadérek a chloupků, rakytník, černý rybíz, brusinku, borůvku. muruši...

Jablečný čaj: Slupky, které vám zůstanou po oloupání jablek, např. na štrúdl, vložíte do konvice, zalijete vařící vodou a necháte vylouhovat. Můžete přidat hřebíček, badyán, skořici, čerstvý kořen zázvoru.

Jablečný křen: najemno nastrouháme jablka a křen, část směsi odebereme a zalijeme masovým vývarem nebo horkou vodou. Do syrové většiny přidáme mořskou sůl, ocet a cukr a po vychladnutí obě směsi smícháme a podáváme pro lepší stravitelnost k masu.

Zásaditá minerální směs 

Kdo nechce používat cukr, sůl a ocet, tak plně a hlavně zdravě tuto sladkokyselou chuť nahradí Zásaditou směsí MINERALY, což jeZásaditá směs Mineraly směs zásadotvorných rozpustných minerálů, které odkyselují organismus. Chuť zásadité směsi je sladkokyselá, takže se do jablečného křenu báječně dobře hodí. Vlastně Zásaditou směsí Mineraly můžeme dochutit i jablečný kompot, čaj, džem, jablečnou želatinu apod.

 

 

Bylinářka Hanka

  Cena nákupu: 0

Kontakt

Jméno: ZENTRICHOVA APATYKA,s.r.o.
Mobil: +420604475351
Mail: k.parma@seznam.cz

Registrace
Akce a novinky
E-mail: