Gemmoterapie eshop

Zentrichova apatyka-léčivá síla přírody

Alkohol v gemmoterapii

Vadí dětem alkohol v gemmoterapii?

Dotaz z poradny : „Svému 5-ti letému synovi dávám gemmotarapii černý rybíz na alergii a posílení imunity. Mám s gemmoterapií dobré zkušenosti, gemmoterapii užívá celá naše rodina již několik let. Jen mě zajímá, jak je to s obsahem alkoholu v gemmoterapii, jestli to synovi přece jen nemůže nějak vadit. Dodržujeme pravidlo, že syn dostává tinkturu gemmoterapie na lžičku vlažné vody.“

Odpověď : Tinktury gemmoterapie nelze jinak zpracovat než vylouhováním v lihu, s tím se nedá nic dělat. Vzhledem k tomu, že dávkování je v jednotlivé dávce poměrně malé, tak nepřijímáme spolu s gemmoterapií nadměrně alkoholu. Dítě vážící 21 kg dostane 3 x denně 7 kapek gemmoterapeutika, což znamená, že když v 1 kapce je 48 % lihu, tak dítě dostane 3,5 kapek lihu. Pro zajímavost uvádím informace převzaté od výrobce gemmoterapie z Rabštejnské apatyky, s.r.o. ( zkráceno, upraveno), který dodržuje při výrobě původní francouzskou recepturu, kde je v gemmoterapii 48% Lihoglycerinu.

Proč se používá v gemmoterapii alkohol

Alkohol (přesněji ethylalkohol, líh kvasný) je obsažen v našich rostlinných přípravcích, gemmoterapii, z více důvodů:

1. K získání účinných látek z rostlin do gemmopreparátu: Mnohé účinné látky jsou ve vodě nerozpustné nebo jen těžce rozpustné.

2. Ke konservaci gemmoterapie: Když je již alkohol obsažen v přípravcích gemmoterapie, je smysluplné jej zároveň použít jako účinného a přírodního konservačního prostředku (oproti syntetickým chemikáliím jde o velmi vhodný způsob konservace gemmoterapie vzhledem k výborné biologické odbouratelnosti alkoholu – navíc jde o látku tělu vlastní).

3. K zlepšení resorpce gemmopreparátu: U některých látek, jako jsou například silice aj., se zvyšuje resorpce a tím také účinnost díky přítomnosti alkoholu.

Jak vzniká alkohol-líh

1. obecně: prostřednictvím kvašení plodů, obilí apod. dodanými kvasinkami, které přítomné cukry přeměňují (mj.) na ethylalkohol a oxid uhličitý.

2. v těle: fyziologicky se v lidském těle díky metabolickým procesům produkuje relativně konstantní hladina alkoholu ve výši asi 0,03 %0 .

Obsah alkoholu v potravinách

Také potraviny obsahují velice často alkohol (etanol) a to i tehdy, není-li to na jejich obalu vyznačeno.

Zde najdete přehled některých potravin, které obsahují alkohol ze své podstaty:

Potravina          Množství    Obsah alkoholu

Ovocná šťáva   0,2                0,6 g 

Chléb              50 g (1 plátek) 0,2 g

Kefír                500 g            2,5 - 5 g

Nealkoholické pivo 0,2          1,0 g

(Pivo)               0,3              10 g

(Víno)             0,25              25 g 

S použitím materiálů Rabštejnské apatyky, s.r.o., českého výrobce gemmoterapie.

Autor článku: Hanka PARMOVÁ

  Cena nákupu: 0

Kontakt

Jméno: ZENTRICHOVA APATYKA,s.r.o.
Mobil: +420604475351
Mail: k.parma@seznam.cz

Registrace
Akce a novinky
E-mail: