Gemmoterapie eshop

Zentrichova apatyka-léčivá síla přírody

Dlouhá polévka je lék

Dlouhá polévka v čínské medicíně

Čínská medicína, ale i ostatní medicíny východních národů, tibetská, ajurvédská, japonská, považují jídlo za lék. Prvním lékem na světě prý byla teplá voda použitá při žaludečních potížích.Tradiční čínská medicína při léčení oslabených lidí uvádí recept na „dlouhou polévku“. Tuto polévku je vhodné používat i na doplnění energie, posílení imunity a vitality organismu, pomáhá i nemocným rakovinou, kteří nemají ani sílu ani pomyšlení na jiné jídlo.

Příprava dlouhé polévky

“Dlouhá“ se jí říká z jednoho prostého důvodu, dlouho se prostě vaří. Je potřeba ji vařit nejméně 8 hodin a radši o trošku více, u nás ji vaříme 12 hodin. Pomalým a soustavným varem se do tekutiny ochucené mořskou solí a řasou dodá množství energie a minerálních látek. K přípravě je možno použít slepici, kuře případně hovězí maso, které vložíme do velkého hrnce vody. Vodu podle potřeby přiléváme, maso po vyvaření není zrovna nejlepší( někdy ho ani pes nežere), ale to hlavní je právě ve vývaru. Vývar se potom použije jako základ polévek nebo omáček.Řasy Wakame, Kombu nebo bublinatku dostanete koupit v prodejnách zdravé výživy .

Zázvor

Dlouhá polévka je lék na chřipku

Velmi silný vývar můžete v době chřipkové epidemie či po prochlazení doplnit nastrouhaným čerstvým zázvorem, můžete přidat česnek, pórek nebo jarní cibulku.

Vývar s tímto kořením má silné desinfekční a prohřívací účinky, vyvolá intenzivní pocení. Podle čínské medicíny je zpočátku nemoc ukryta pod vrchní vrstvou kůže a právě včasným vypocením je ještě šance, jak propuknutí nemoci zabránit. Nezáleží na tom, jestli je to poté, co jsme se někde nějakým virem či bakterií nakazili nebo jsme v plískanici prostydli.

Dlouhá polévka do "kouta" pro rodičku

Dlouhá polévka je výborná i pro maminy po porodu, které si vývarem doplní zásoby energie, tekutiny i minerály. Vyhlášení kuchaři v nejluxusnějších restauracích světa oceněných značkou kvality kuchyně „Michelinem“ polévku vaří 12 a více hodin. Asi taky ví, proč to dělají, a to ani nemusejí znát nic z tradiční čínské medicíny.

A vlastně nemusíme vůbec chodit daleko pro recepty. Naše babičky a jejich babičky a porodní báby, které pracovaly snad v každé vesnici, doporučovaly dát rodičce do kouta slepičí polévku. Ta byla dlouho vařená, hustá, silná a pomáhala právě vyčerpanému organismu k rychlejší regeneraci a nabrání sil tak, aby maminka mohla kojit dlouho své dítě a hlavně se byla schopna brzy vrátit ke své práci.

Dlouhá polévka dodá energii

Zajímavá informace je, že prý dlouhá polévka se nezkazí ani v létě, když ji necháte několik dní mimo lednici. Tuhle část receptu nemám vyzkoušenou, u nás nikdy dlouho nevydržela, během dvou dní jsme vždycky velký hrnec polévky snědli. Takže vyzkoušejte a přeju dobrou chuť.

Autor: Hanka PARMOVÁ, 604 475 351

  Cena nákupu: 0

Kontakt

Jméno: ZENTRICHOVA APATYKA,s.r.o.
Mobil: +420604475351
Mail: k.parma@seznam.cz

Registrace
Akce a novinky
E-mail: